Чай и медитация - как да създадем баланс в живота си?

Медитацията e практика, в която тренираме своя ум, постигайки физическо, умствено, емоционално и духовно развитие. Различните медитативни практики и дисциплини обхващат широк спектър на упражняване и изпитване на умствена релаксация, покой на ума и съзнанието, концентрация и отпускане на мускулите. Това, от своя страна, води до елиминиране на стреса и създаване на баланс в живота ни. 

Какво е общото между чай и медитация и как да създадем баланс в живота си?
Отговорът на този въпрос ще откриете в следващите редове.


Чай и медитация - как да създадем баланс в живота си?

Може и да не ви се вярва, но една чаша чай е способна да допринесе за облекчаване на стреса и напрежението и да ви накара да се почувствате значително по-спокойни. В него се съдържа L-Theanine - аминокиселина, която успокоява ума и тялото, внасяйки баланс в живота ни. Съчетавайки правилните чай и медитация, гарантирано ще постигнете баланса в живота си, за който мечтаете!

Indian Ayurveda Tea

Индийският чай Аюрведа доказано действа върху функциите на нервната система, умствената релаксация, координацията, интелектуалните функции и психическото ни състояние. Аюрведа е философия за начина на живот и разказва за сътворението на Вселената във всеобща хармония, заедно с мястото на Човека в нея.

Чаят от женшен редуцира стреса, премахвайки прихическата и физическа умора. Той също така се бори с безсънието и пречиства организма.

Така познатият и обичан чай от лайка всъщност съдържа редица полезни за нашето здраве качества: облекчава стреса и помага за спокоен сън, действа при проблеми с храносмилателната система, дихателните пътища и други заболявания.

Лавандулата е популярна не само в ароматерапията, но и при стрес и преумора. Една чаша чай от лавандула ще премахне напрежението и болките в главата, причинени на нервна почва. Същия ефект срещу стрес и преумора можете да постигнете и с чай от липа - перфектен за успокояване на нервите и мускулите в тялото! Подобрява здравословното храносмилане и помага при безсъние. Успокоява нервната система и подобрява качеството на съня.

На всички е познат свежият, успокояващ и релаксиращ аромат на листата от мента. Ментата намалява усещането за безпокойство и умора, а когато тя е в комбинация с пасифлора, която понижава напрежението и помага за спокоен сън, можете да се насладите на един чудесен билков чай, който е особено подходящ за летния сезон.

Peppermint Tea

Ето и една истински полезна за нашето благосъстояние балансираща "бомба" - комбинация от корен валериана, цветове от лайка и листа от мента и маточина! И четирите съставки, съдържащи се в този невероятен чай, ще са ваши верни спътници в борбата със стреса, безсънието, депресията и тревожността.

Изберете своя любим релаксиращ чай на Momenti.bg, практикувайте медитация и внесете баланс в живота си, потапяйки се в едно "сгряващо" сетивата пътешествие към спокоен ум и здраво тяло!

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн